Faq

1. Controleer de levering
2. Meet de totale situatie
3. Leg de componenten strategisch uit
4. Zaag en plaats de planken (gewenst)
5. Plaats de ijzeren steunen
6. Boor centraal een gat in de rol 53 mm (beide zijden)
7. Zaag de houten rolbalken op maat en hang ze op
8. Plaats en bevestig de endslives op de bovenste rol
9. Rond de montage af en controleer op de soliditeit
10. Laat de katten een test doen op diverse spots
11. Vertel het door aan je vrienden en kennissen

Wij volgen de algemene voorwaarden van het rijksinkoopburo te Zwolle en vallen daarmee dus onder het Nederlands recht.


Frequent gestelde vragen

Vraag: Wat is de werkwijze voor het hele traject van bestellen tot en met de montage?

Antwoord: Wij hebben een apart document opgesteld, zie de plan van aanpak.

Vraag: waarom zou ik voor kattenbeveiliging.nl kiezen in plaats van een andere vergelijkbare oplossing/aanbieder?

Antwoord: de reden waarom klanten voor onze oplossingen kiezen:
a) wij hebben jaren ervaring in het aanleggen van het katrol systeem, een gedegen adres voor uw vragen en ook de juiste oplossing voor uw tuin
b) via ons zusterbedrijf Palace4cats (katten klimmeubels) hebben wij meer dan 25 jaar ervaring met het gedrag van katten
c) door onze 25 jaar ervaring zijn wij een vertrouwd adres op de markt en niet een nieuwkomer

Vraag: is er een minimale hoogte om de effectiviteit van het catrol systeem niet te verliezen?

Antwoord: ja, wij hanteren een minimale hoogte van 1,80 meter. Wanneer uw afscheiding deze hoogte niet haald, hebben wij daar een op maat, aangepaste oplossing voor. Geef dit aan bij uw offerte of bestelling.

Vraag: moet ik aan mijn buren toestemming vragen voordat ik het catrol systeem mag monteren?

Antwoord: wij raden aan dat u aan uw buren uitlegt wat u van plan bent voordat u het catrol systeem monteerd. Immers het is ook in hun voordeel omdat uw katten daarmee niet meer in de tuin van uw buren kunnen! Bedenk daarbij dat de veiligheid van jullie katten belangrijker is dan wat de buren ervan vinden. De wet geeft aan dat ze het niet kunnen weigeren maar natuurlijk wel met een passend alternatief kunnen komen. Over smaak valt hier dus wel te twisten want er is nu ook in Nederland een wettelijk kader voor het welzijn van huisdieren.

Vraag: moet ik aan mijn gemeente toestemming vragen voordat ik het catrol systeem installeer?

Antwoord: in het algemeen hoeft u geen toestemming te vragen, maar deze vuistregel kan per gemeente verschillen. Ons advies is daarom om dit toch aan het loket van uw gemeentelijke bureau voor te leggen.

Vraag: is het katrol systeem geschikt voor alle soorten afscheidingen?

Antwoord: het katrol systeem is geschikt voor alle houten afscheidingen, sommige metalen afscheiding zijn niet geschikt omdat de montage van het catrol syteem niet mogelijk is. Zend daarom als u twijfelt, per email een foto van uw afscheiding met uw buren naar ons. Hou er ook rekening mee dat de katten ook door een niet volledig afgesloten afscheiding kunnen komen, wees er dus zeker van dat de ruimte tussen de latten te klein zijn voor een kat.

Vraag: welke garantie geeft u dat uw systeem ook werkelijk de katten tegenhoud?

Antwoord: het catrol systeem is een veilig en efficiënt systeem dat voorkomt dat uw kat naar de buren gaat of een kat die buiten uw tuin bevindt, in uw tuin kan komen. Wist u dat het CatRol-2 als enige met KATDICHT-Garantie komt als wij het ook plaatsen of als de instrukties precies worden gevolgd bij het plaatsen?

Vraag: wordt het catrol systeem door u aangelegd of kan ik dit zelf doen?

Antwoord: wij werken met installateurs die het systeem bij aanleggen. Indien u het zelf wenst aan te leggen, kan dit natuurlijk ook. In dit geval leveren wij u een gebruiksaanwijziging aan, die de installatie stap voor stap uitlegt. Na het plaatsen van het CatRol systeem doet het wat het moet doen maar katten zijn vindingrijk en kunnen toch nog een andere manier van ontsnappen vinden. Dan rukken we opnieuw uit en lossen dat ook op op basis van nacalculatie. Daarna treedt de garantie in en die geldt als de springhoogte netto 195-200 meter is. Er zijn echter katten die met 205-210 geen moeite hebben maar dat is vooraf meestal al wel bekend. Houdt dus rekening met de plaats van de diverse tuinattributen , bomen, de kliko etc. Denk vanuit de kat en zelfs dan kan het voorkomen dat je kleine wijzigingen in de loop van tijd moet doorvoeren of aanpassen. Dit is zeker het geval als het systeem niet door ons wordt aangelegd maar door u zelf. De juiste netto springhoogte is dus een belangrijk factor omdat sommige kattenrassen hoger kunnen springen dan wel wordt verwacht. Een goede voorbereiding is het halve werk, is hier ook weer van toepassing. Bij het zelf aanleggen kunt u ons altijd raadplegen voor advies en ondersteuning, U valt dan terug op onze jarenlang ervaring op dit gebied.

Vraag: wat zijn uw garanties?

Antwoord: wij geven 5 jaar garantie op ons catrol systeem, indien wij het voor u aanleggen geldt dit ook voor de installatie. In dit geval heeft u garantie op het systeem en het uitgevoerde werk, indien u dit zelf aanlegd heeft uw alleen garantie op het product. Deze garantie sluit algemene milieu invloeden uit, zoals slijtage door invloeden van het weer. Over het algemeen kunnen we stellen dat het gekozen hout en metalen verbinden zo’n 30 jaar mee gaan. Indien u dichtbij de zee woont, heeft het zout gehalte in de lucht een negatieve invloed op het hout en natuurlijk ook metaal. Deze corrosie kan voor een groot deel voorkomen worden door regelmatig het catrol systeem met kraan water af te spoelen, wij adviseren om de 6 maanden.

Vraag: als het systeem mij niet bevalt kan het geretouneerd worden?

Antwoord: Omdat CatRol op maat voor elke tuin wordt gemaakt is het na de plaatsing niet meer terug te geven. Dat kan alleen in de originele onderdelen en verpakking. Neem als voorbeeld een blik verf bij de Gamma dat je als het een standaard kleur is kunt u met bon het blik teruggeven maar een blik met verf met een kleur op maat dus niet. Mocht er iets tijdens het gebruik niet goed gaan is dat geen reden/grond het systeem te retourneren.

Vraag: waarom kiezen voor het Katrol systeem en niet voor het systeem van CatOsc?

Antwoord: één van de redenen is dat het CatOsc slechts 6 cm en CatRol 8 cm dik is.

 
 

zonder CatRol

met CatRol-1
 
met CatWire

met CatNet
   
Poesdicht met CatRol-0 v.a. Euro 44 per meter Poesdicht met gaas/houten raster v.a. Euro 49/39 per meter
     
Belangrijke overeenkomsten en/of verschillen: Houten rasters met een rolbalk bovenin of bovenop:
1. keuze uit 3 systemen naar de aard van de katten 1. katten kunnen in het gaas klimmen en weg zijn ze
2. de schutting kan hoger worden met rasters 2. de hoogte van het systeem is vergoot van 210 naar 250 cm
3. het raster kan met groen dichtgroeien 3. het rolsysteem kan mee bij verhuizen
4. je kunt het zelf ook goed aanleggen 4. met het rolsysteem (CatRol) is de tuin echt poesdicht
5. ronde schuttingen kun je afvlakken 5. het rolsysteem is duurder maar gaat langer mee
6. met rollen blijft het een mensentuin 6. met gaas of een net wordt het een dierentuin
7. de buren zien de rollen nauwelijks 7. met klimplanten langs de rasters blijft het groen
8. het rolsysteem geeft een evenwichtig tuinbeeld 8. het gaas of een net creeert een onrustig tuinbeeld
9. CatRol kan nooit vastlopen met patent 9. rasters geven elke gewenste hoogte